onsdag 29 februari 2012

En stund i solen

Idag har det varit en lugn och skön dag! Jag och Hilmer började dagen med lite sovmorgon. På eftermiddagen tog vi oss en promenad och idag lät han mig sitta i solen en liten stund och gazza! Jag njuter verkligen av den varma vårsolen, den har varit efterlängtad! Sambon har nu också äntligen kommit upp på benen igen även om han fortfarande är slö.. kan det vara fotbollsmatchen på tvn som lockade honom ur sängen tro?! =)




Bordet och stolarna på bilderna ovan kommer från mina svärföräldrar. Till en början ställdes möblerna hit för "utfyllnad" då det såg så tom ut på vår stora trapp. Jag har dock fattat tyckte för dessa möbler och jag tycker numera tycker är väldigt fina, älskar de snirkliga detaljerna!


Eftersom Hilmer fortfarande är sjuk så blir det nog inget babysim för oss imorgon.. Vi får ta och ladda ordentligt för nästa veckas aktiviteter istället!

tisdag 28 februari 2012

Vårkänslor och eventuell influensa

Idag fick Hilmer följa med mig till jobbet då jag skulle ha lönesamtal. Han skötte sitt uppdrag galant och charmade chefen med ideliga stora leenden, men det gav tyvärr inte den utdelning vi hade tänkt oss då jag fick en ganska så snål löneökning, men bra försökt i alla fall! Jag arbetar på en ganska stor arbetsplats och jag kan säga att det tog ett tag innan vi kunde gå därifrån då alla givetvis ville hälsa på lilleman som de inte sett på flera månader. På eftermiddagen tog vi en skön promenad med en god vän och hennes lilla dotter, och vilket väder det har varit idag!! Har redan glömt snön som föll igår! Efter promenaden  försökte jag läsa posten i solväggen men Hilmer ville inte ligga kvar i vagnen så det var bara att masa sig in.. 



Sambon har legat däckad i sängen hela dagen, vet inte riktigt vad det är för fel på honom eftersom han är knappt nåbar men kanske är det den beryktade influensan.. Eftersom jag omges av två sjuka pojkar gjorde jag lite färskpressad apelsinjuice ikväll för att preparera med c-vitamin (det slank även ner två bitar mörk choklad då jag tyckte lite synd om mig själv som fick sitta själv i soffan och se på TV..), vill INTE bli sjuk nu eftersom jag ska ut och äta med tjejkompisarna på fredag! Efter graviditet och amning kan jag säga att mitt begär efter en utekväll är ganska STOR! Vi ska börja med en bit mat på utestället, sen får vi se om vi går all in och sopar rent dansgolvet också.. =)

Hoppas ni alla har haft möjlighet att sätta nästan i vädret idag och att det blir en lika fin dag imorgon!

måndag 27 februari 2012

Välkommen in i vår hall!

Idag är jag hemma med en förkyld liten Hilmer. Vi skulle åkt och träffat föräldragruppen idag men istället har vi bara myst här hemma och jag passat på att göra ett storkok med kyckliggryta och ris till Hilmer, se reprisen av melodifestivalen samt detta inlägg. 

Så här såg hallen ut när vi flyttade in, färgerna gick i grön, brun och orange.. Kändes inte så välkomnande och man ville ogärna ta in gäster denna vägen...


Detta har hänt:
* Det tunna laminatgolvet har ersatts av 14 mm ekgolv. 
* Takplattorna har ersatts av ett slätt tak. 
* Nya lister och foder.
* Det fula elementet har bytts ut mot ett gammalt charmigare som fanns på övervåningen och som blev över eftersom vi där la golvvärme.
* En liten sittbänk/skohylla har platsbyggts.
*Dörren har vitmålats och väggarna har klätts med vit pärlspont.
* Trappan har slipats och vitlaserats, ledstången har målats i en ljusgrå färg.
Resultaten kan ni se här nedan!
Den gamla fina spegeln är tillverkad av svärfar.
Bakom den lilla dörren gömmer sig en klädgarderob, ger perfekt förvaring!



Hilmer har fått egna krokar i barnvänlig nivå.

Något som inte är så välkomnande är den snö som fallit idag, hoppas det var sista bakslaget innan våren kommer på riktigt, men troligtvis dröjer nog våren lite på sig än.. 

söndag 26 februari 2012

Vårprojekt!

Oj vilken härlig helg! Solen skiner, pelagonierna är hämtade från sin vinterförvaring i källaren, min far har blivit firad 60 år, garderoben har fyllts på med lite nya plagg och nya stövletter har inhandlats då klacken gick sönder på de tidigare.


Vårens främsta projekt är att börja med husets utsida, och det finns att göra... Till att börja med ska vi göra om balkongräcket som idag mest liknar ett tråkigt plank.. Jag hade tänkt ett vitt (givetvis) där brädor i olika bredd varvas för att få ett fint mönster. Nedan kan ni förresten se hur huset såg ut när vi flyttade in, vi har lagt om taket (vilket inte syns..) och målat om kring fönstren.

Efter fönstermålning
Före fönstermålning
Även groventrén behöver rustas upp och framför allt barnsäkras! Jag har mardrömmar om att något barn går igenom det glesa räcket och ramlar rakt ner i kallartrappan.. Såg i en tidning en bild på en trappa med sittbänk och tyckte att det var snyggt. Vi funderar även på att bygga över något slags tak.. Ideér och synpunkter mottages tacksamt!!


Här ser ni hela husets sida där groventrén finns. 
Vi behöver även byta ut några fönster, sätta på markiser på vissa ställen då det annars blir fruktansvärt varmt inne i våra sovrum, anlägga nya gångar och rabatter, bygga ny stor altan, byta ut  det tråkiga staketet mot en häck osv osv...

Jag förstår nu de som säger att man aldrig blir klar med ett hus! 



tisdag 21 februari 2012

Gardiner

I helgen fick jag äntligen tummen ur att sy upp sovrumsgardinerna. 


 
Gardinera har ett monogram med tre M i en olivbåge samt en liten broderad rand. Gardinerna, liksom lampan, är inhandlade på Ullared.

Bilderna nedan är från vårt allrum på övervåningen. Gardinerna till dessa två fönster har jag sytt själv då det var svårt att hitta färdiga gardiner med rätt mått. Sydde enklaste modellen, hissgardiner som jag har knutit upp med ett färdigt vitt band. Hilmer ska få samma gardinmodell i sitt rum men där tänkte jag sätta gardinen utanför fönsterfodret eftersom det kommer sitta en mörkläggningsgardin i fönstret.




På bilden ovan skymtas Hilmers lilla soffa som ska få vara på hans rum. Dörrarna till balkongen har inte blivit målade än och det saknas även "knopp" till trappräcket. Alltid blir det detaljer kvar...


 Lamporna i allrummet består av två lyktor från indiska som har fått en textilsladd i sig och en klar lampa. Lamprona ger fint mönster i taket när de lyser om kvällen!


Ikväll är det fotokurs som står på mitt schema, kursen hålls av medborgarskolan och idag är det andra gången av fem.  Roligt att lära sig något nytt och förhoppningsvis har jag nytta av mina lärdomar här på bloggen!


måndag 20 februari 2012

Hilmers rum börjar ta form!

Nu är tapeten uppe i Hilmers rum! Vi valde att endast göra en fondvägg och sedan måla övriga väggar vita eftersom barnrum oftast tenderar att bli ganska färgglada ändå.. Vid fondväggen ska hans spjälsäng stå, jag hade även tänkt sätta en lång hylla längst hela väggen där man kan sätta upp fina nallar, någon liten tavla och Johna Blund (se bild nedan)! 


Denna fick Hilmer i doppresent från våra vänner (bland annat från Annas skattkammare). Det är en tjej i Småland som tillverkar dessa, jag tycker den är supersöt!

Golvet behandlades denna gång med två lager vitt dekorvax och jag tycker det blev bättre än de övriga golven på övervåningen. På burken står det att man endast ska lägga ett lager vitt dekorvax men det funkar alltså alldeles ypperligt att lägga på ett lager till.

På övervåningen har vi massiva, vita spegeldörrar med handtag i svart och borstat krom (eller vad heter det?!). Jag hade gärna använt våra gamla spegeldörrar som fanns i huset sedan innan men de hade olika höjd och bredd och allt vad det var så där satte sig sambon på tvären!

Leksakslådor från favoritaffären Almas hus i Vara. 


Nallen från Greengate matchar tapeten snyggt!

Även om nu väggar, tak och golv är klart är det mycket annat att fixa, om än roliga saker! Det som nu ska göras till hans rum är att måla hans klädskåp vitt, det är nu brunt (detta uppdrag har lejts ut till svärfar som är målare).. Sedan behöver jag åka och köpa en hylla med enkla vita träkonsoler samt övertala sambon att tillverka en stoooor tallrikshylla att ställa böcker i! Jag har även tagit hem en gammal utdragssäng som redan har blivit målad av svärfar och som kommer att fungera som en liten soffa med perfekt förvaring i. Gardiner ska ju ordnas också, tänkte sy hissgardiner av enklaste modellen för det är ungefär vad jag behärskar på den gamla symaskinen. Eftersom allt tar längre tid än vad man tror så dröjer det nog innan jag kan visa rummet helt inrett och klart.

Nu ska jag surfa runt och se om jag kan hitta någon inspiration till gardiner i kontoret som vi också har renoverat, det rummet ser precis ut som Hilmers rum man utan fondvägg då!
Imorgon ska jag nog visa er vad jag hade för mig i helgen när det kom snöblask och bara var eländigt ute, det har med gardiner att göra!..








lördag 18 februari 2012

Dags att sätta på sig kalasbyxorna!

Idag ska vi fira sambons bror som fyller 40 år! Som present ska han få en whisky och 3 olika spa-behandlingar. Vi ska även bjuda honom på en 3 rätters meny och därför står det hos oss just nu panacotta på kylning. Till panacottan blir det en bärsås och ett krispigt flarn som svärmor tillverkar liksom den övriga menyn.  Jag fick även hedersuppdraget att tillverka ett kort och så här blev det;


I sambons familj finns det en hjärtlig men rå jargong så i kortet fick han en liten "dikt";
åren går
tappat hår
toupé och krycka
snart din lycka

Nästa vecka är det dags för två nya jubilarer, dels fyller Signe (dotter till Anna från bloggen Annas skattkammare) 1 år och sedan är det dags för min far att fylla 60 år. Det är svårare att komma på present ju äldre "födelsedagsbarnet" blir har jag märkt! 

Trevlig helg på er allesammans!



torsdag 16 februari 2012

Mitt favoritrum!?!

Matplatsen i vårt vardagsrum är nog ett av de rum jag gillar mest i huset. Rummet är alltid ljust då det kommer in ljus från tre olika håll (väst, syd, öst), de mesta av mina favoritgrejer finns här och det är lätt att förändra rummets utseende med nya blommor och detaljer på skänken och bordet. Rummet ligger i anslutning till vårt teverum där även kakelugnen står, så detta är ett väl använt rum och inget undanskymt "finrum".


Ljuskronan nedan är från Ikea, den är bra på så vis att man antingen kan tända ljus i den eller tända lamporna i den (eller både och!).


Vi har gjort ett eget bord och runt detta ställt olika stolar (det finns 2 stolar av varje sort), stolarna på gavlarna med hjärtan på är min favorit! Vissa stolar har jag fått av mina föräldrar, andra är inhandlade på loppisar. Alla stolar är målade i samma vita nyans och har fått vita mjuka stolsdynor. Vita stolsdynor är snygg men inte alltid praktiskt.. Tur att det finns tvättmaskin och galltvål! =) Bordet var från början ett fyrkantigt blått bord som vi förlängde för att få plats med tre stolar längst långsidan, sedan  målades stommen vit och så la vi på en ekskiva som vi har vitlaserat lite. Bordet behöver behandlas igen, denna gång tänkte vi lägga på vit dekorvax och sedan ett lager hårdvaxolja på.


Just nu står det pärlhyacinter på bordet, de växer hej vilt under kupan som jag nog får ta av nu!



Rummet har fler favoriter som t.ex. fotogenlampan, skänken och fönstret, dessa kommer kanske i ett senare inlägg! 

Idag har jag och sonen Hilmer varit på babysim vilket vi är varje torsdag. Det är härligt att få plaska och leka tillsammans och enligt instruktören är det viktigt att busa och fjanta sig med barnet i vattnet så mycket som möjligt, så man får försöka släppa sina hämningar! 

Just nu ligger sambon på knä i Hilmers rum för att lägga på sista lagret olja på golvet, sedan är det helt klart!  Jippi!!!! Bilder kommer när rummet är helt färdigt! Det som saknas gällande inredningen är en hylla från Ikea samt en tallrikshylla som jag hade tänkt att sambon kunde få snickra ihop någon gång när han får tid över.. 


tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans dag!

Idag är det som ni säkert alla har märkt Alla Hjärtans Dag! Sambon och jag firade detta mer de första åren tillsammans, nu blir det kanske på sin höjd något lite godare till middag och någon efterrätt. Hade tänkt göra en väldigt enkel och god laxpasta till honom! Eftersom han ska träna fotboll kl halv sex tror jag att vi får ta efterrätten när han kommit hem. Till efterätt får det bli någon form av fruktsallad, har vaniljvisp över sedan fikan med min föräldragrupp igår och kanske blir det även lite krossade digestivekex till det hela eller riven mörk choklad, vi får se...

När jag var och handlade förut slank det ner en bukett tulpaner i korgen, känns vårigt och härligt att ha dessa på köksbordet!


 Hjärtan är en väldigt fin form på dekorationer och detaljer. När jag gick runt i vårt vardagsrum idag upptäckte jag flera detaljer med hjärtan som jag inte hade tänkt på, nedan kan ni se ett hjärta som hänger i vår ljuskrona, ett hjärta på en kruka samt ett hjärta på en stolsrygg.



Har även ett "hemmagjort hjärta" på stegen. Hjärtat är gjort av en gammal stålgalje och lite överblivet gardintyg. Egentligen skulle jag bara test-sy lite med detta tyget eftersom jag sedan hade tänkt sy överdraget i vitt linnetyg, men det har aldrig blivit av..


Hoppas ni alla får en fin Alla hjärtans dag! Själv tycker jag inte att man ska krångla till det så och köpa massa presenter, det viktigaste är väl att ändå att ge den käreste en extra god och varm kram och puss!