fredag 25 april 2014

Byggarbetsplats

Nu är påsk över och som vanligt har man ätit alldeles för mycket godis.. Vi spenderade påskafton i Grundsund tillsammans med goda vänner, det bjöds på vackert väder och god mat (grillat givetvis!). Hille har även letat ägg hos både sin farmor/farfar och mormor/morfar. Hoppas ni andra också haft en bra påsk!


Så här såg det ut utanför fönstret när jag och Hille åt frukost imorse, en stor grävmaskin hade vi som underhållning! Mycket uppskattat frukostinslag för vår fordonstokiga 2-åring! 

Det som grävs här hemma är våra nya gångar och rabatter. Det kommer bli cirka 150 kvm stenläggning och lite upphöjda rabatter i dessa. Vi har utgått från trädgårdsritningen vi tidigare fått hjälp med och kommer att satsa på att skapa lättskötta rabatter.


Utanför stora entrén blir det som en rundel. Jag hoppas kunna ha lite silverpäronträd i rabatten kring denna entré tillsammans med någon marktäckare.


Längst med huset blir det en rabatt med lite buskar och murgröna på spalje, runt detta kommer vi lägga någon form av dekorationssten då vi inte vill ha öppen jord.


Förr ledde vår gång till den lilla entrén (se bild ovan), nu ska vi ta bort denna och har istället valt att flytta upp gången så att man istället kommer till den stora ingången till huset.


Hilles mellis-plats med bästa utsikten över grävmaskinen!

To be continued!!!

Kram Malin

3 kommentarer:

 1. Oj, va´det händer mycket när vi är borta!
  Men det blir säkert bra. /Krista

  SvaraRadera
 2. Å va spännande!!! Det är ju så snyggt med sten.
  Här ska vi med lägga sten så småningom, men en sak i taget;-)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Hej!
  å så skoj att ni är igång, alltid kul när projekt man drömmer om påbörjas och allt går från bilden man har i huvudet till verklighet! Så fint namn lille Melker fått med! hoppas ni landat i vardagen som 4! kram / Emmelie

  SvaraRadera