tisdag 9 juni 2015

Äntligen sol o värme!

Ja detta har vi nog alla väntat på, sol och värme! Jag passar på att slå mig ner i solstolen och göra ett inlägg via mobilen medan M sover och H är på förskolan några timmar. 

Har beställt ett stort solsegel till altanen där matbordet står, med två små barn behöver man skapa mycket skugga och även jag har väldigt svårt för att äta i solen. 

Klematisen var sen i år, som vanligt tror vi att den är stendöd men sen kommer den allt smygande upp för armeringsjärnet. Zinkbaljan bakom innehåller lite övervintrad timjan, citronmeliss och violer, ska åka iväg någon dag och komplettera örterna med basilika och rosmarin. 


På bordet står övervintrad taklök. Väldigt tacksamma växter som klarar både vinter  ute och gassande sommarsol utan knappt någon omsorg...

I rabatterna vi planterade i april växer det på, i denna är det vita rosor, stäppsalvia (Chardonnay), ängsnäva och rödbladig alunrot.I rabatten intill lekstugan ser det ut att bli många jordgubbar vilket kan behövas om M visar sig vara lika förtjust i det som H är! 


Å jag ser ut att få mina första pionblommor!

Vi har även satt häck sedan jag skrev här senast, en aroniahäck. Den är grönbladig och får svarta ätbara supernyttiga bär. På hösten får den fin röd färg. Den tål både att klippas ner och ha som låg häck eller släppa upp den lite mer om man vill ha en högre häck.

Njut av dagen! 
Kram malin

2 kommentarer:

 1. Hej där!!
  Himmel så fint på er altan och i er trädgård!! Verkligen smakfullt gjort!!
  Ha en fin dag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Å så fint i er trädgård!
  Blur superinspirerad och lite avundsjuk på alla fina rabatter och fina uteplats:)
  Ja det gäller att passa på när de sover har jag märkt;)

  Ha det fint kära du!

  Stor kram

  SvaraRadera