måndag 30 september 2013

En lekstuga tar form! Före & Efter


Det började med att det gamla skjulet som stod i vår trädgård skulle bort, det var i mycket dåligt skick och fult var det med.. Vi har ju lite svårt för att slänga saker och ting, så sambon kom på idén att göra om det till en lekstuga.


Första steget blev att flytta skjulet till hörnet dit vi tänkt ha lekstugan. När vi sedan rev vår gamla altan sparade vi lite av trallen och räcket, det låg hela sommaren framför skjulet och var väldigt roligt att klättra på enligt Hilmer.. En av sommarens stora sysselsättning! Skicket var inte det bästa, man såg ut lite här och där..


Nu är vi snart i mål med lekstugan!
Det som ska göras är att måla räcket, sätta upp lampor (ni ser kanske plaströren som sticker ut) och måla den invändigt. 


Detta har vi (sambon) gjort;
Ny panel (målat av svärfar, tack!)
Nya fönster (från svärfar och svärmors gömmor)
Nytt plåttak
Förberett för el
Skivor på innerväggarna och en vägg med panel (man tager vad man haver..)
Ny dörr
Altan och räcke (återvunnet av vår gamla altan..)Furuvarning!!! 
Så här ser lekstugan ut just nu på insidan, golvet ska behandlas och övriga ytor målas, 3 spottar ska upp i taket och så ska det sättas upp lite lister. Tänker mig vita väggar för sedan blir det ett hop-plock av inredning i lite brokiga färger för det ska trots allt vara en lekstuga där det troligtvis kommer dras in både sand, geggamojja och annat roligt...

Hoppas ni har det bra och njuter av höstfärgerna!
Kram från Malin7 kommentarer:

 1. Å himmel vilken fin lekstuga!!!
  Ja, de tär mysigt att ses. Men jag bor inte så nära, de andra bor i Örebro-trakten, jag tog mig dit, bor i Kalmar. Så jag åkte först till Sth på fredagen 45 mil och sen 20 mil till Örebro dan efter;-)
  Ha de fint!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Malin!

  Ja men hjälp så fin den blev! När någon annan slängt skjulet så såg ni potentialen i det:) Så bra jobbat!:)
  Tänk så kul för lilla Hilmer att leka där:)

  Ha det så gott!

  Kram Sofi

  SvaraRadera
 3. Nej men jag dööööööööööööööör!!
  Himmel så duktiga ni är. Åååå.... nu fick du mig att längta till att bli mormor eller farmor..haha...nästan.. jag hoppas ju förstås att det dröjer lääänge än..;)
  Men himmel så skoj att få inreda o piffa o puffa där. Å vilket ställe han har att leka på nu lillprinsen.
  Så fint med sandlådan och gungan där utanför. Å bra med lite högre till tak för då kan det ju vara en plats han kan sova över i med kompisar då han blir äldre..;)
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 4. Oj här händer det grejer!! Så fin den blir lekstugan! Kommer bli en favoritplats att leka på medan mammorna solar sig på altandäcket.. ;)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Å himmel vilken fin lekstuga han får!! Den fick ju sig verkligen en ordentlig förvandling! Så fin! Hoppas allt är bra! Kram

  SvaraRadera
 6. Å himmel vilken fin lekstuga han får!! Den fick ju sig verkligen en ordentlig förvandling! Så fin! Hoppas allt är bra! Kram

  SvaraRadera
 7. / KristaKan ju faktiskt även bli en bra gäststuga på sommaren!!

  SvaraRadera