torsdag 18 april 2013

Fredagsmaten


Tänk att det redan är fredag imorgon, oj så galet fort denna vecka gått. Mycket har hänt, jag har varit på två arbetsintervjuer, får se om det leder till något.. Efter intervjun idag gick jag lite på stan och köpte två korgar på super-rea på hemtex (30% på reapriset) så nu har olivträdet fått byta kruka, ska visa er någon dag.

Imorgon ska vi ha en riktigt myskväll här hemma med god mat och sedan lite godis. I matväg blir det revbensspjäll a lá Morgberg. Har ni inte hans kokbok för husmanskost tycker jag absolut att ni alla ska skaffa den på momangen!!

Här får ni i alla fall receptet;


Dag 1: Blanda socker, honung och vinäger till marinaden i en kastrull och värm under omrörning. Se till att sockret löser sig och smälter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör marinaden slät. Låt den svalna.
Pensla marinaden över spjällen och lägg dem i en stor plastpåse. Låt marinera i kylskåp i 1 dygn.

Dag 2.Sätt ugnen på 175 grader.
Ta ut spjällen ur plastpåsen och pensla ordentligt med marinaden. Släng inte marinaden som blir kvar i påsen.
Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna och ställ in den i ugnen när ugnen blivit varm. Vänd spjällen efter ca 30 minuter och pensla på med mer marinad. Ugnsstek dem i ytterliggare 1 timme. och pensla på marinad flera gånger under stektiden. Köttet ska bli knaprigt på ytan.
Servera med coleslaw och potatismos (kom ihåg att beställa)Vill du ha gräddsås till kan du göra det av stekskyn.En annan riktigt bra bok som jag är helt fast i är Hungerspelen, ni är nog många som sett den på film men oj så spännande boken är. Längtar tills man ska gå och lägga sig så man kan få läsa lite.. =)


God natt och sov gott!
Kram från Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar