tisdag 11 juni 2013

Klematis


I helgen var vi och köpte en Klematis!
Vi (sambon...) har gjort ett klätterstöd av ett armeringsjärn och denna sitter i ett hörn av altanen. Vi ville skärma av utrymmet som blev mellan trappan och huset, dels för att jag tycker att det annars blåser lite här, dels för att skärma bort lite insyn och den fula värmepumpen som sitter på husväggen intill.


Läget här är perfekt för Klematis, detta då den vill ha rötterna i skugga men blommorna i solen. Vårt sort här heter Hurgley Hybrid (om jag inte minns fel) och det kommer bli ljusrosa blommor på denna.Marken här ska höjas, därför är det nu ett litet provisoriskt steg längst ner..

Sambon har verkligen satsat på detaljerna när han byggt denna altan. Det tar tid men visst blir det fint?!Jag fick 4 tomatplantor av min mamma, dessa har hon drivit upp från frön. De får stå i zinkbaljan, hade tänkt trycka ner lite örter runtom också om det får plats!


Igår firade jag och sambon 10 år tillsammans! Vi blev tillsammans när vi båda tog studenten, vi hade gått på samma lilla skola i tre år men det var först då vi fick upp ögonen för varandra! Hur som helst så "firade" vi detta i söndagskväll genom att laga lite god mat, det blev sik med romsås, mums! 


Sambons farmor, H:s gammelfarmor, gick hastigt bort i söndags. Hon var uppåt åren men ändå kändes det väldigt plötsligt.. Jag kommer att minnas henne som en positiv, glad och barnkär person. Hoppas hon har det bra där uppe i himlen, förhoppningsvis får hon träffa sin make som gick bort för många år sedan...

Det var både lycka och sorg i detta inlägg, men det är väl så livet ser ut.

Kram från Malin8 kommentarer:

 1. Så fint det kommer bli med klematis som klättrar sig upp på det fina armeringsjärnet! Er altan blir så fin!! Hälsa p och beklaga sorgen, hade jag ingen aning om, så fort det måste gått på slutet.. Styrkekramar till er! /Anna

  SvaraRadera
 2. Åhhhh, så himla fin altan, och så snyggt med trappstegen som är så arbetade.
  Klart man ska fira det:))) Mys kan man aldrig få för mycket av:)
  Får även beklaga sorgen, den kommer alltid oväntat.
  Kraaam Anna

  SvaraRadera
 3. Tycker er altan är superfin!! Tror er klematis kommer stortrivas på en så bra växtplats. Fint är det oxå :)Får beklaga sorgen. Alltid jobbigt även om man vet att ingen kan leva för evigt.
  Önskar dig iaf en fortsatt fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Det var i lördags det hände./Krista

  SvaraRadera
 5. Hej hej!

  Altanen blir så fin!
  Å trappan är ju så vacker, han kan din sambo:)
  Grattis till tio år! Tänk va fort det går:)

  Beklagar sorgen, det är alltid kämpigt när någon i sin närhet går bort.

  Ta hand om dig!

  Kram Sofi

  SvaraRadera
 6. Superfin altan och din sambo är en grym snickare! Styrkekramar Anna

  SvaraRadera
 7. Fint - hoppas den växer sig stor snabbt. Själv har jag ingen vidare tur med mina klematis, har ingen i år..
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 8. Önskar dig en härlig midsommarhelg
  Kram
  AC

  SvaraRadera