söndag 29 december 2013

Den största kulan hänger inte i granen..

...utan sitter på mig!
Ja, som ni ser nedan så är det tillökning på gång hos oss! I slutet av mars månad är pyret beräknat till men eftersom vår Hilmer kom nästan 6 veckor tidigt får vi väl se när denna lilla filur behagar att komma ut. Hur som helst så mår jag bra och jag har gjort det hela tiden, möjligtvis att jag är lite mer trött än vanligt och har större aptit på både mat och godsaker.. 


Ja det här var min julstass, då jag inte ha så många passande festkläder för tillfället så får det bli samma kläder till nyår.

 Nedan visar jag lite bilder från vår jul;

Vår gran är en vanlig gles skogsgran från svärfars skog, funkar fint för oss (ska vi vara ärliga hade vi i år varken tid eller ork att engagera oss i att skaffa en fin gran utan var nöjda att få en hemlevererad av svärfar som nog hade fått kämpa för att hitta en duglig gran över huvud taget)!


 Ute är det blött och grönt.. En lokal ljusstake ser ni nedan. Den är gjord av en i bygden men tillverkas inte längre. Vi har ärvt den av sambons farmor, då den var lite till åren fick den sig en omgång av svärfar och jag bad även om lite vit färg på vilket den fick (var innan träfärgad). Jag tycker den blev fin i alla fall, så nu kommer den få lysa upp vårt fönster i hallen i adventstider!


Julafton började hemma med en son som vaknat på fel sida (eller som kanske kände på sig att det var något på gång?!). Försökte muta honom med lite paket som hamnat i strumpan under natten men godiset som låg i strumpan kastade han i öppna spisen och de andra paketen fick jag räddat innan de kanske hade gått samma öde som godiset till mötes.. Efter lite tomtegröt (med massa äppelmos och kanel) och en skinkmacka var humöret hos Hilmer bättre och han öppnade sina paket i strumpan. Sedan bar det iväg till mina föräldrar där vi åt julbord och fick träffat tomten. På eftermiddagen åkte vi hemåt då vi hos oss skulle äta lutfisk tillsammans med sambons familj på kvällen. Vi har tur som har våra respektive familjer på cirka 15 minuters avstånd med bil! 

Vi startade lutfiskmiddagen med en liten förrättstallrik komponerad av sambon, det var lite blandade smårätter från senaste Buffé samt en bit av vår egentillverkade julkorv och senap. Gott var det i alla fall! För mig är lutfisken en riktig höjdpunkt på julen, tycker det är så vansinnigt gott med de rätta tillbehören (som är kokt potatis, vitsås, smält smör, ärtor och massa svartpeppar). Äter ni lutfisk?!

Givetvis kom även tomten hem till oss på kvällen och lilleman öppnade massa fler paket. Han verkar ha uppskattat alla sin paket men bäst var nog Brio-tågbanan som han ägnat sig mycket åt de senaste dagarna.

Imorgon är det dags för lite arbete igen för min del, så nu blir det till att packa väskan, duscha, krypa ner i sängen och ställa klockan.. 


Hoppas ni alla haft en fin jul!

Kram från Malin

5 kommentarer:

 1. Så fin du var i din jul-outfit! Och så fina och mysiga bilder från ert julfirande.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Malin!

  Ååå stort grattis! Du är så fin! Så roligt med tillökning i familjen!:)
  Kul att se bilder från er jul. Vi äter mycket julmat men lutfisk har vi inte, jag har faktiskt aldrig ätit det;)
  Tack för fina ord om moodboarden som jag gjort:) Har tänkt ha en stor bred vit/beige matta som svärmor vävt till en början, men kanske blir det någon ny sen. Får ta lite i taget:)

  Ha ett riktigt gott nytt år nu!

  Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Hej där!
  Stort GRATTIS till tillökningen =)
  Och så vill jag önska ett riktigt Gott nytt 2014!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Hej
  Ett stort grattis till dig och er.
  Och gott nytt år.
  Mysigt med tillökning.
  Så fint! Du med.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Stor grattis vad spännande!!!!
  Vilken mysig jul ni haft.
  Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR.
  Kram
  AC

  SvaraRadera