tisdag 2 september 2014

Våra nya gångar - före & efter

Nu börjar vi komma i mål gällande våra nya gångar! Vi är verkligen supernöjda med både utformning och val av sten som alltså blev Benders Ocala Antik.

Så här ser det ut på framsidan nu. I den upphöjda "bågen" kommer det bli en rabatt troligen innehållande 3 silverpäronträd samt någon perenn och marktäckare. 


Vi har lagt igen vår gamla gång då den gick rakt fram till vår grovingång, vilket gjorde att gäster ofta valde denna väg in till oss, vår nya gång leder som ni kan se nedan till vår stora entré istället. Gången är 2 m bred.

 

Längst med husets gavel kommer det att bli en rabatt med lite skuggtåliga växter med sten runtom då vi inte vill ha någon öppen jord. Det är lagt en markduk i rabatten nu och vi kommer bara skära hål där vi ska plantera.


Under fönstren (se bild nedan) kommer det att bli en vintergrön ligusterhäck för att gömma undan stenfoten lite..


Nedan ser ni vår groventré.


Gångväg från vår parkering fram till huset. Denna gång är 1,5 m bred.


Vi har höjt marknivån runt huset och för att slippa ha 
en väldig sluttning på plattorna kring entrén gjorde vi ett extra steg i sten som en ram runt trappan.


Förutom rabatterna ska nya gräsmattan på framsidan växa till sig och så ska det bli lite fin belysning! 

... och så här såg det ut innan vi la om gångarna..Huset vid inflyttning: 
Roligt att se att det har hänt en hel del grejer med huset, både inne och ute!

Inne är det främst Melkers rum som är under förvandling, svärfar har tapetserat klart och ska måla ett klädskåp. Klädskåpet ska faktiskt INTE målas vitt utan grönt! Kors i taket säger vissa men nu går vi lite "wild and crazy". Blir det inte bra är det ju bara att måla över.. =)

Ha det gott!
Kram malin
5 kommentarer:

 1. SÅ OTROLIGT fint det blir!!!
  Härligt att få det så iordning utanför huset med! Vore en dröm för mig med. Vi håller på en del, men just nu orkar jag inget då nån bacill slagit till.
  Men så kul att se hur fint ni fick det! Jättekul med före- och efter bilder!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Wow så bra det bli Malin!
  Nu fick jag massor av inspiration:)
  Å en grönt skåp! Kommer bli så fint tror jag!

  Ha en bra dag nu!

  Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Wow vilken förändring och jobb ni lagt ner sen ni köpte huset! Gångarna blev jätte fint! Hoppas ni haft en skön sommar i övrigt! Kram Emmelie

  SvaraRadera
 4. Åhh så fint det blivit!! Så duktiga och vilken skillnad från ni köpte huset! Duktiga ni är:) Nu blev jag också inspirerad eftersom vi ska lägga ny sten på vår framsida till våren.

  Jag beklagar din kusin Tomas som gått bort. Så ung. Jag kände honom inte men han var lika gammal som min sambo som visste vem han var. Och som också har berättat att det var en väldigt snäll och bra kille. Ta hand om varandra.

  Kramar

  SvaraRadera