söndag 17 augusti 2014

När dröm blir verklighet

Igår hade vi dop för vår älskade lillebror Melker, och det blev precis så där bra som vi hade hoppats på!

Dopet ägde rum på en äng som ligger i utkanten av vår by. Vädrets makter var med oss och vi hade cirka 20 grader och växlande molnighet men inget regn, perfekt dopväder alltså!

Vi hade en mycket bra präst, han kunde det där med att tala fritt och gjorde ceremonin så där lättsam och fin som vi ville ha den.  


Vi sjöng psalmerna "Du vet väl om att du är värdefull" samt "Tryggare kan ingen vara" och blev ackompanjerade av min bror på gitarr. Min bror och hans sambo är för övrigt Melkers faddrar. Det blev så fint och stämningsfullt med en akustisk gitarr till psalmerna, passade verkligen till ett dop på en äng! 

Förutom gitarrspel bidrog faddrarna med att läsa en fin dikt.Jag och mannen för dagen!


Barnen skötte sig mycket fint under ceremonin, det var ju valfritt för dem att stå med sina föräldrar eller gå och sätta sig på en filt vi lagt ut eller på en stock eller sten eller vad man nu tyckte passande! För oss var detta liten tanken, att barnen inte skulle behöva vara helt stilla och tysta utan kunna vandra runt lite under tiden. Jag var lite rädd innan för att några barn (typ vår Hilmer!) skulle vilja springa iväg på ängen och leka men de höll sig på nära avstånd hela ceremonin igenom. 

Efter ceremonin var det mat och kaffe samt tårta i vårt fina församlingshem. Svärmor, som ordnat med den mesta av maten, hade gjort ett strålande jobb (som vanligt)! Det var 32 vuxna och 17 barn (mellan 3 månader - 14 år) på dopet.

Klart man ska ha fluga på sin stora dag!

Det har ju varit babyboom i vänskapskretsen så ett dop avklarades ju innan sommaren och kommande helger blir det två dop till, men nu ska det bli skönt att bara så vara gäst för visst är det en viss anspänning med att ställa till med dop.

Ska visa er ett axplock av hans fina doppresenter någon dag också, gästerna hade verkligen koll på vad mamman, nej jag menar Melker!, ville ha! =)

Kram Malin

4 kommentarer:

 1. Ååå va underbart att ha dop utomhhus så! så fina ni va allihop:)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Malin!

  Vilka underbara bilder från Melkers dop! Så härligt när man kan vara ute och har vädret på sin sida:) Skönt för barnen att kunna röra sig ganska fritt också.
  Mysigt att ni är flera i kompiskretsen som har barn i samma ålder:)

  Ha en bra dag nu!

  Kram Sofi

  SvaraRadera
 3. Hej fina Malin!
  ååå nu gråter jag en skvätt...(ja jag är blödig..jag vet..;)
  Vet du... det var det finaste dop jag har hört talas om.
  Ååå vad underbart det låter.
  å vilket gäng!! Som värsta storfesten ju..;)
  Å lilleman är ju såååå söt. å vad stor Hilmer har blivit och vad stolt han ser ut på sin fina cykel.
  Kraaaaaam Katarina

  SvaraRadera
 4. Hej Malin!
  Så fint dop ni hade för Melker. Mysigt att vara ute och måste kännas jättefint att bror din spelade. Vi hade vårt för Elsa för inte så längesedan och är också så nöjda ( vi hade också "du vet väl om att du är värdefull som är så fin) men visst är det skönt när det är över.
  Så ledsen jag blev när jag läste om ditt besök i Arboga. Beklagar verkligen. Vet ju inte vem din kusin var men Arboga är litet och har drabbats av tråkiga händelse i sommar. Ta hand om er!

  Kramar

  SvaraRadera