måndag 21 maj 2012

Rabarberfrossa

Idag har det frossats i rabarber i olika former här hemma! Svärmor kom med ett gäng rabarber igår så idag har jag kokat saft á la Leila samt gjort lite kräm. Det blev lite rabarber kvar (precis lagom till en paj!) så det är skuret och fryst. 
Saften blev i alla fall väldigt god, uppskattades av sambon som i vanliga fall inte är så förtjust i rabarbersaft. Receptet innehöll juice från två citroner vilket gjorde saften lite mer syrlig (likt flädersaft). Men nästa gång ska jag prova med bara en citron för att få den lite den sötare för jag gillar söt saft! =)


Om jag i förra inlägget tyckte det var kallt och regnigt så har det nu slagit om till riktigt sommarväder! Våren verkar vi liksom hoppa över i år.

Sedan förra inlägget har vi hunnit investera i ny tvättmaskin då den förra hade gett upp. Tråkig utgift men ska jag va ärlig så gillade jag aldrig den förra maskinen som stod här i huset när vi köpte det så det känns ganska bra ändå. Det blev en Bosch i alla fall, hoppas det är bra grejer som håller i måååååååååånga år! 

Balkongen har vi även hunnit göra klar (nästan)! Ska visa bildbevis snart!! 


Hoppas ni alla får en fin och solig vecka.


6 kommentarer:

 1. Gott det ser ut:-) ser framemot att ta ett kallt glas saft hos er, kanske i de nya utemöblerna eller på den nya balkongen..tihi...den blev väldigt fin!!!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Hade tänkt be att få smaka på saften ig, när jag var barnvakt, men glömde av det eftersom H inte var så glad när jag åkte från er.
  Hoppas att det finns lite kvar till en annan gång.
  Finns rabarber kvar till mera saft om så önskas./Krista

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du hade fått ta saft, det behöver du inte fråga om!! Tänkte kanske göra en sats till och pröva receptet i Min kokbok som omväxling.

   Radera
 3. Å vilken fin saft du gjort den är säkert jätte god! nyfiken på erat balkongprojekt!, ska bli skoj å se! kram

  SvaraRadera
 4. Fått användning av saftsilen kanske ;) Nu fick jag nästan lite ågren för att jag inte gör saft på mina rabarber, vet bara inte när jag skall hinna med :(
  Gick förbi och kollade in balkongen förut, snyggt :) bara hattarna kvar! Tipsa P om Vi i Villa, där stod det om något litet knep undertill hatten.

  Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja saftsilen fungerade utmärkt, köpte nät på Kalles! =)

   Radera