måndag 6 augusti 2012

Skogsfynd?!?

I helgen var jag och sambon och plockade svamp, vi fick med ca 6 liter svamp hem och en lampa. Ja ni läste rätt, jag hittade en lampa i skogen! I en sådan där sophög som kan finnas i skogen såg jag en grislampa som verkade vara i okej skick. Har inte själv kollat så mycket på sådana lampor så jag vet inte om de finns i olika modeller och vilka det är som är "poppis" men jag släpade med den hem i alla fall. Sambons reaktion var väl mest; -Du menar väl inte allvar? Ska du ta med dig skiten hem? Sen informerade han mig även om att det var olagligt att ta saker ur skogen, men jag resonerar som så att markägaren ju borde vara tacksam över att någon röjer ut "skiten" ur skogen för där ska det ju inte vara vilket fall som. Nu ligger lampan i källaren, har ingen plats för den just nu men kanske när vi någon gång renoverat köket.. Tror den skulle bli fin om man sprejmålade den vit eller kanske svart.I förra veckan var vi på utflykt här i trakterna. Vi åkte förbi en gårdsbutik som heter Närebo där vi köpte lite  gottiga saker. Vi köpte bland annat några mousserande drycker med smak av vinea (vita vinbär), fläder och citron. Flaskan med citronsmak gick åt direkt till några drinkar på kvällen och det var väldigt gott, helt lagom sött.


Har skördat det trädgården har att erbjuda. I år är första året vi kan plocka hallon och vinbär men det är ju inga mängder precis.. Däremot har vi desto mer dill och persilja och det ligger nu färdighackat i frysen. Morötter plockar vi upp lite då och då, godare morötter finns inte än de små krispiga man plockar upp direkt från jorden! Till Hilmer brukar jag koka dem och pensla på lite smör, det är mums!
Imorgon ska vi åka och bade på ett badpalats med H och hans storkusiner. Det var måååååånga år sedan jag var på ett badpalats så det blir nog skoj!


4 kommentarer:

 1. Men Malin, vilket fynd du gjorde i skogen! Jag tycker färgen var jättefin som den är, men det är ju jag det.. ;) härligt när man kan skörda från trädgården. Kramar till dig /Anna

  SvaraRadera
 2. Den skogen skulle ja villa fynda i men antar att du rensat den nu! hehe! jag tyckte den var super fin som den är, skulle inte målat den... hoppas den kommer till användning och att svampen var god! Kram!

  SvaraRadera
 3. Den där lampan, Malin...Underbar. Om du känner att du inte vet var du ska ha den så kan den gärna få bo hos mig! Vilket fynd! /elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tänkte faktiskt på dig när jag såg den! Den skulle nog passa hos er, ska starkt överväga detta!

   Radera