tisdag 4 februari 2014

Älskade, önskade; stanna där du är!

Hej!

Det händer grejer, inte i inredningsväg men i livet.. 
Som ni vet väntar vi tillökning i slutet av mars, är nu i vecka 33 (32+2). Jag och sambon har senaste dagarna fått åka två vändor till sjukhuset för kontroll då det kommit vissa tecken på en början till förlossning. Allt har dock sett bra ut, men nu är jag sjukskriven minst 1 vecka till för att ta det lugnt. 

Vår första lille kille kom ju lite tidigt, cirka 5,5 veckor för tidigt. Vi fick bo två veckor på sjukhuset och detta är gärna något jag undviker denna gång.. 


Både jag och vården vill att jag passerar minst vecka 34 innan bebisen är välkommen ut, vilket innebär att den nu behöver stanna där den är i ungefär 2 veckor till, helst ännu längre givetvis!


Första graviditeten gick som på räls, jag mådde toppen och var pigg och fräsch hela tiden. Plötsligt en dag (när vi befann oss på en camping i Halmstad..) gick vattnet och senare den dagen, efter en okomplicerad och snabb förlossning, tittade lille Hilmer ut till två ganska chockade nyblivna föräldrar. Denna graviditet har jag känt mig mer,vad ska jag säga.. mer gravid! Har varit mer trött och känt mig tyngre och otympligare. Tror det dels beror på att man inte kunnat vila efter jobbet som jag gjorde mycket första graviditeten, sen pendlar jag längre till jobbet och har ett stressigare arbete. Sen har jag fått besked att jag ligger på gränsen till graviddiabetes och nu tecken på att det kan komma att bli för tidigt igen.. Bara att gilla läget! Nu försöker jag passa på att ligga i soffan och ta det lugnt, sippa en kopp te och klappa på magen. 


Har försökt vara ute i lite godare tid denna gång med att fixa alla förberedelser, förra gången fick sambon åka och köpa bebiskläder och amningsbehåar! Tycker så mycket om denna kofta ovan! Den är från Lindex, ska nog byta den till en mindre storlek för enligt beräkning är det en ganska liten bebis jag har i magen.

Nepp, dags att inta ryggläge ett tag och fortsätta klappa magen!

Kram från Malin 

4 kommentarer:

 1. Oj då, hoppas det väntar lite med att komma ut:-)
  Så mysigt med en liten bebis, blir sugen på en nr 3 bara av tanken på att få hålla en liten i famnen. Min minsta är 1 1/2 år nu så han är stor.
  Till något helt annat, såg eran altan, helt underbar, jättefin!!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Å, nu får du allt stann där innne lite till lilla skrutt...
  Inta ryggläge du o va rädd om dig!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Så skönt att höra från dig och att bebisen ännu är i magen. Jag hoppas den stannar där ett par veckor till så se nu till att ta det riktigt lugnt. Vilken första förlossningen du hade, uj uj, men skönt att allt gick bra. Sköt om dig och ta det lugnt nu:)
  Kram fredrika

  SvaraRadera
 4. jag hoppas att er lilla/lille håller sig inne ett tag till. Även om ni längtar och gravitetet är tungt så mår hen bra av att ligga kvar ett tag. Vila ordentligt nu och ta hand om dig. Kram

  SvaraRadera