måndag 10 februari 2014

Hjälp! Tips mottages tacksamt!!


I vårt sovrum har vi lampor från Ikea, tycker om de rent stilmässigt men tyvärr funkar de inte praktiskt... Sambon läser mycket på kvällen och brukar fortsätta att ligga och läsa när jag lagt mig, när hans lampa är tänd så lyser den upp hela rummet känns det som eftersom skärmen endast är av tyg (och lite plast!..), jag har svårt att somna då eftersom jag vill ha det ganska mörkt när jag ska sova. Tänkte att ljuset kanske skulle bli mer riktat och centrerat om vi byter lampor till med plåtskärmar. Har svårt att hitta något jag gillar, men var tycker ni om de nedan? Är det bäst med vägghängd sänglampa eller en ståendes på nattduksbordet? Tänkte även passa på att byta ut tavlan över sängen mot någon lite större och maffigare..

Lampa nr 1; från Ellos

Lampa 2; från Ellos

Lampa 3; från Ikea

 Lampa 4; från Ikea

Lampa 5; från Ikea
Eller har ni några helt andra lampförslag?!?


Helgen har gått i stilla gång, finns liksom inte så många alternativ just nu! 
Jag tog mig dock ur huset lite i helgen! Har ju varit nästintill sängliggandes det sista och var såååååå trött på att ligga i vårt vardagsrum så jag åkte till en vän och la mig på hennes soffa istället, fick både mat och fika serverat och även barnvakt (motprestationen var att sambon satte kakel i deras nya badrum!). Hennes dotter och min gosse lekte utan bråk hela dagen, de delade stol när de åt mat och vilade middag i samma säng, så gulligt! 

Har haft lite känningar i helgen trots soffhäng, fått ta lite tabletter och som tur är har det lugnat sig. Vårt första delmål är att bebis ska vara kvar i magen fram till helgen i alla fall, då har jag gått 34 hela veckor vilket är en stor fördel om barnet skulle födas, därför kommer jag vara lite extra försiktig och stilla denna vecka. Om vi väl kommit förbi det målet blir varje vecka en bonus som innebär minskad sjukhustid efter födseln. Tänk om man skulle få kunna gå 37 hela veckor, slippa ligga inne på neonatalavdelning, rulla runt sin lilla bebis på BB som alla andra nyblivna mammor! Ja som sagt, hoppet är det sista som överger människan.. =)

Kram från Malin

4 kommentarer:

 1. Skönt att du fick komma hemifrån och bli lite ompysslad i helgen! Skönt att barnen var lugna. Vi har samma lampor som er och kan hålla med om att de lyser ganska starkt. Alla du visar var fina men den översta tyckte jag var lite extra snygg. Nu håller vi tummarna!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hejsan.
  Lampa nr.3 tycker jag är snygg.
  Tror att det kan vara bättre med ståendes lampor om den ena inte vill störas för mycket.

  Vilken oro det måste vara att inte veta om bebisen kan hålla sig kvar i magen så länge den ska....................

  Önskar dig Lycka till,
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Hej där!
  Jag tycker den första eller sista var snyggast!

  Å, hoppas verkligen du får gå 37 veckor. Låg också på neo men min flcika, men hade gått hela tiden, men sugklockan tog musten ur henne tyvärr.
  Men allt gick bra och efter 10 dygn fick vi åka hem.
  Va rädd om dig!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Ååå jag håller tummarna så de värker för dig..;)
  Den där lampan som ni har där hade vi också som sänglampor för många år sedan. Jag tyckte precis som du att det blev alldeles för ljust. Nu har vi också lampor på väggen men de sitter lite lägre och jag har ganska svaga lampor i. Inte bra tycker mannen..;) Vi funderar också på att byta till något mer läsvänligt och då tror jag det blir någon bordslampa där det går att rikta skärmen typ som den näst sista... men den alra sista ser ju också ut som om den går att rikta om.
  Vilken snygg brädvägg ni har där bakom sängen. Det blir snyggt med en större tavla...eller varför inte 3 st på rad bredvid varandra i samma stil...
  Ha en stillsam härlig onsdag!
  Kram Katarina

  SvaraRadera