fredag 7 februari 2014

Barnsängen står redo!

Pysslar lite smått medans jag är hemma och sjukskriven. Har bäddat in bebissängen och ställt in den i vårt sovrum, dels för att det är mysigt att förbereda lite inför bebisens ankomst, men även för att förbereda Hilmer på att det snart kommer att komma en lite bebis hem till oss som då ska sova i denna säng.

Ska bli spännande att se hur Hilmer reagerar på att få ett syskon! Hittills är han mest intresserad och vill gärna hjälpa till att plocka bland bebisens kläder och grejer. 


Sängen ovan kommer från min mormor, även hon låg i denna när hon var liten bebis så den är väldigt gammal vill jag lova! Sängen har försetts med en ny madrass, sängkläderna sydde jag när jag väntade Hilmer. I sängen sitter bebisens snutte och en liten nalle som jag och Hilmer har döpt till Pricken.

Sängen har fina detaljer när man ser på nära håll och är lite lagom "shabby".. =)


Förutom att jag tycker att den är himla fin så är den helt lagom stor att ha intill sängkanten sedan. Hilmer sov gott i denna säng intill oss vilket jag är tacksam för, jag tyckte det kändes obekvämt att ha honom sovandes i vår säng då jag var rädd att vi skulle rulla på honom eller liknande..


Trevlig fredag till er alla förresten!

Kram från Malin

4 kommentarer:

 1. Den är så fin din mormors gamla säng! Där kommer lill*n sova gott.
  Trevlig helg! Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Å så söt säng!
  Ha en fin helg nu!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Hej Malin!

  Vilken söt säng!
  Förstår att det är mysigt att fixa och dona inför bebisens ankomst. Håller tummarna för att det inte blir riktigt än dock:)
  Ta hand om dig och magen nu!

  Stor kram

  SvaraRadera
 4. Hej Söta Malin!
  Oj vad jag hade missat många fina inlägg!
  Jag håller tummarna för att bebis inte kikar ut än.
  Vilken fin säng och vad roligt att ha en sån släktklenod! Va gulligt att Lilla Hilmer är med och döper pricken och plockar bland kläderna. Då är ju han delaktig med.
  Då lillasyster kom till oss var ju storebror bara 1½. Han var ändå med och hjälpte till en hel del. Då jag ammade satt han bredvid i soffan och tvingade mig att läsa sagor för lillasyster och för honom såklart. Han var ivrig på att stoppa in nappen så fort hon spottade ut den och när hon skulle badas ville han alltid "tette magen" som han sa...;) ååå va nostalgisk jag blev nu..;)
  Tack för din fina fina kommentar! Jag blev både glad och rörd och det kom minsann en tår i ögonvrån.
  Jag är nog en väldigt glad mamma och med det kommer man långt. Att alltid försöka säga ja i stället för nej.....
  (självklart säger jag nej när det handlar om vara ute sent då det är skola, alkohol osv)... Men då de var små så försökte jag alltid säga ja till det jag kunde. JA vi kan gå till pulkabacken även fast det snöar och jag helst vill vara inne...eller JA vi kan spela kort nu fast jag helst vill se på tv...haha osv... fast sen har jag nog lärt dem att man ibland måste vänta också. Ja vi kan göra det du vill göra MEN vi måste laga mat först eller vi måste handla först, eller tvätta håret eller vad det nu kunde vara..
  Haha.. men oj vad jag svävar ut... fniss.. ibland sätter tankar och minnen sån fart så man lixom förlorar sig själv i dem..
  Fortsätt du å klappa dig på magen några veckor till nu..;)
  Säg till bebis där inne att ja du får komma ut bara jag får klappa färdigt först..;)
  Kram Katarina.

  SvaraRadera