torsdag 13 mars 2014

Nu har det kommit...

... nya blommor till entréerna (men ingen bebis!).

Japp, de gamla granriset och ljungen har åkt på komposten och istället ersatts av lite vårblommor. Kunde inte hålla mig, det såg för tråkigt ut vid entréerna, men nu såg jag att det snart ska bli kallt igen och kanske snö så vi får väl se om jag var lite väl snabb.. Vid stora entrén blev det några penséer tillsammans med en pärlhyacint som jag grävde upp från en rabatt här hemma. Vi ska (förhoppningsvis) i vår göra om våra gångar och då kommer de befintliga "rabatterna" (läs vildvuxna ogräsområden) att ryka så bäst att ta upp och spara det som ska flyttas nu (vilket inte är mycket..)! Gillar mina lyktor jag har här, de har sambon och lilleman valt ut till mig en gång när jag fyllde år, de har bra smak mina grabbar! =)
 Vid lilla entrén blev det också några små penséer och en liten bellis, den gamla murgrönan kanske kan återuppstå från det döda med lite ny jord och vatten. Både lykta och kruka här kommer från Ullared, en affär som har både massa skräp men även en hel del fina saker.


 Har fått tummen ur och planterat om mina pelargoner, de ställdes ner i källaren i höstas och har sedan mer eller mindre glömts bort vilket gjort att skicket kanske var något sådär på dem.. Mycket hade dött så det blev istället många småskott att plantera. Köpte ny jord i vår lilla lokala matbutik och den jorden var helt förtorkad vilket gjorde att det slank in några svordomar när jag skulle knöla ner skotten i den nya "jorden", men jag iddes inte åka någon längre väg för att skaffa jord när jag väl satt igång.. Får se hur slutresultatet blir, i värsta fall finns det ju nya att köpa.. =)


Sambon har gjort i ordning lite projekt ute den senaste tiden som jag kanske visar er nästa gång!

I övrigt går vi i väntas tider.. Om jag för några veckor sedan var rädd för att än en gång föda för tidigt börjar jag nu undra när denna lilla krabat behagar att komma ut! Har idag gått 37 hela veckor och 5 dagar så bebis räknas som fullgången och är mer än gärna välkommen ut! För några veckor sedan fick jag sammandragningar av mista lilla rörelse, nu händer inget även om jag rör mig betydligt mer nu.. Hur som helst så kan den ju inte bo i magen hur länge som helst så relativt snart kommer ju bebis att komma ut på ett eller annat sätt! Får helt enkelt acceptera att det inte är upp till mig att bestämma när bebis behagar komma ut, den kommer när den är redo och färdigbakad!

Idag skiner solen från en klarblå himmel så det blir nog att sitta en stund på altanen och njuta innan jag hämtar lilleman på förskolan. Visst är det härligt att solen och värmen äntligen kommit?!

Kram Malin5 kommentarer:

 1. Haha det var en envis liten rackare..;) Men tänk ändå vilken tur att bebis bestämde sig för att bli helt klar först..;) Det hade ju inte varit så kul att få bo på sjukhus långt från storebror...
  Fast jag minns hur tradiga de där sista veckorna var...;)
  Vad fint du gjort med blommor och lyktorna är verkligen jätte fina. Skulle med vilja ha några nya.
  Kraaaaaaaaam Katarina

  SvaraRadera
 2. Så fint du har gjort de! Hoppas den där kylan o snön dom pratar om
  håller sig borta, vill verkligen inte ha de mer!

  Åh så mysigt o gå i väntans tider, de gjorde jag för ett år sen me o nu om en vecka är hon ett år, förstår inte vart tiden tagit vägen. Njut av den sista tiden!

  Fin kväll o helg till dig!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Så fint du gjort!! Ville också plantera blommor men det ska ju bli kallt så försöker hålla mig!
  Men det måste ju vara skönt att bebisen hållt sig inne ett tag till, det mår den ju bra av. Men ändå, visst längtar men ut dem nu. Håller med, blir såå spännande att se vem av oss som får först:))
  Ha en fin lördag!! Kram fredrika

  SvaraRadera
 4. God morgon Malin !

  Så fint !

  Härligt att våra till det vid entren.
  Jag måste också ta tag det :)
  Så spännande att gå i väntans tider.
  Lycka till när det sker :)

  Ha en fin vecka ! Kram

  SvaraRadera
 5. Spännande och fint! Önskar dig en fortsatt fin vecka! Kram Anna

  SvaraRadera