söndag 22 juli 2012

Balkongen - före & efter

 Dags att visa balkongen före och efter! 

Förebilden kan ni se här nedan. Anledningen till att det är ett hål i räcket är för att vi lyfte in golvet till övervåningen genom balkongen.


Sambon skruvade bort de gamla ribborna och klöv hälften av dem på mitten för att vi sedan skulle kunna variera bredden på ribborna i ett mönster.

Plåttaket kunder balkongen målades svart, det var tidigare rött.

Vi la dit ett nytt trallgolv. Vi gjorde golvet lite större än tidigare så att det skulle gå några centimeter utanför räcket och därmed också täcka plåten som tidigare stack fram.

Så här ser slutresultatet ut! Handledarna och stoplhattarna kommer att målas vita nästa år. 

Vi är väldigt nöjda med resultatet och tycker att det har gett hela huset ett lyft. Nu använder vi balkongen vilket vi inte gjorde förut eftersom det var inte så lockande att gå ut och sätta sig bakom "planket".. Nu hoppas jag det kommer lite härliga sommarkvällar så vi kan få sitta på balkongen och ta en kvällsmacka eller läsa lite i kvällssolen.  

På balkongen har vi nu ställt upp två däckstolar, de har behandlats med såpa och jag hoppas att de ska bli fint gråa med tiden. Eftersom stolarna endast kommer att användas lite då och då tummade vi lite på kvalitén och tog alltså en budgetvariant från Jula, jag hoppas ändå att de ska hålla i många år framöver då jag tycker att de är snygga och klassiska. Det jag önskar köpa till nu är några fina filtar att ha i stolarna för lite extra komfort samt eventuellt ett bord. Sen hade det ju inte skadat om man hade haft ett fint olivträd här på balkongen heller.. =) 


 Idag har jag skurat panelen runt dörren vid stora trappan då den ska målas imorgon. Har även strukit ett lager vitfärg på vår ljugarbänk som tidigare var röd. Sambon har målat klart fodren kring fönstren vi har bytt så nu är det väl snart dags att visa bilder på detta också.

Men nu är det dags för sängen så nu säger jag god natt!3 kommentarer:

 1. Vilken skillnad!!! Snyggt!!1
  Ha det gott
  Kram
  AC

  SvaraRadera
 2. Ja verkligen ett lyft för hela huset! Jättefint!! Ett sådant räcke vill jag också ha om jag får en balkong på mitt nästa hus :) *drömmer*.

  Kram, Anette

  SvaraRadera
 3. Hej pinglan! :) Så bra det blev på balkongen! Snygga stolar också! :) Ser så inbjudande ut! Hur mås det annars? Hilmer har firat ett år och allt nu! Vad tiden går fort! Kram på dig sötis!

  SvaraRadera