torsdag 19 juni 2014

Sioo- behandling av vår altan

Hej på er!

Midsommar imorgon och regnet slår mot rutan.. Men imorgon skulle det i alla fall hålla upp troligtvis även bli ganska soligt även om det nog inte ska bli så varmt som man varit bortskämd med det sista. 

Tänkte visa er resultatet av vår behandling av altanen, vi har använt Sioo. Så här står det på deras hemsida;

"Ett miljövänligt, vattenbaserat system för skydd av trä

Sioos impregnering passar allt trä, gammalt som nytt. Det har en effektiv och förebyggande verkan mot alger, mögel och lätt röta. Ytan blir ren, len, vattenavvisande och stickfri. Upp till 10 års hållbarhet med enkelt underhåll!"

Vi är än så länge väldigt nöjda med resultatet, det har blivit fint grått! 
Det kan vara lite trixigt att hitta bra dagar att göra behandlingen på, det ska nämligen inte vara sol på trät när det behandlas, man ska lägga på 3 olika lager och mellan lager 1 och 2 får det inte komma regn... Vi har ju en altan på södersida därför fick vi vänta in en mulen dag utan regn att göra behandlingen på. Tänkte visa er skillnaden på trät som vi behandlat och inte, vi hann nämligen inte behandla "sargen" runt altanen. Kan ni se på bilderna nedan att det är mörkare trä på sargen är på altangolvet?!På denna bild ser man tydlig skillnad på trät som vi behandlat med Sioo och inte!Det är väldigt lättflytande! Känns som att stryka ut vatten enligt sambon.. Men det är dyra droppar! Behandlingen var dyrare än köpet av trallen.. Men fungerar det så har vi fått ett fint grått altangolv som ska hålla i cirka 10 år utan ytterligare behandlingar (möjligtvis att man får bättra på med sista behandlingen lite då och då vid behov).


Jordgubbsplantorna jag satte förra året ser ut att ge fin skörd i år! =) Några tror jag ska ha hunnit mogna till imorgon så de kan nog få förgylla vår midsommar-frukost!

Trevlig midsommar till er alla!
Kram Malin

3 kommentarer:

 1. Hej vännen!

  Så bra det blev!
  Snyggt när det går åt det gråa hållet tycker jag:)
  Här planeras för ny altan men vi får se om det blir i sommar eller nästa, har en väldigt upptagen man nämligen:) Vi har ingen brådska eftersom vi har en altan som funkar ett tag till.

  Så gott med jordgubbar i frukostfilen, det har vi med varje dag, är ju beroendeframkallande:)

  Ha en riktigt fin midsommar nu!

  Kram Sofi

  SvaraRadera
 2. Er altan är grymt fin! Jag önskar dig en riktigt fin midsommar! Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Heeej!
  Tack för alla dina fina altantips!!
  O det här var ju ytterligare ett att lägga på minnet:) Såååååå fint det blir, så vill jag med ha det!
  Ha en riktigt fin midsommar!
  Kram Anna

  SvaraRadera