fredag 13 juni 2014

Uppstånden ifrån det döda..


.. får man nog säga att våran Klematis är! Den stendog förra året strax efter att vi planterat den, jorden var fuktig men själva växten var helt svart och förtorkat. Men roten måste ju ha överlevt för nu växer här en klematis igen! Här är en perfekt plats för Klematis för den vill ju ha roten i skugga och blommorna i solen, när Klematisen väl växt upp över altanen så får den sol hela dagen eftersom det är södersida på vår altan.Tanken är ju att Klematisen ska växa till och breda ut sig över hela armeringsjärnet! Men det tar nog något år till innan den får ordentlig fart.. Blommorna ska i alla fall bli svagt rosa, nu får vi kanske inga blommor i år för lille Hille var där och gjorde ett tjuvnyp i toppen till hans mors förtret!


Här ser ni en del av markstenen. Gångarna på denna sida huset är nästan klart!


Har inte hunnit boa till det på altanen i år än känner jag.. Har kastat upp de blommor jag hade sedan innan. Lavendeln räddade jag innan vi började gräva upp i trädgården, den står i en zink-kruka som jag hittade i ett förråd i ett av de hyreshusen sambon nu har där de boende la in sitt skräp.


Det verkar bli mycket jordgubbar i år i alla fall!! Satte jordgubbsplantor förra året och de har växt till sig rejält, de revade ju även ut sig så det är även många nya plantor i år. Revorna måste man dra bort annars blir det inga jordgubbar på "moderplantan" men det är ju värt mödan att ta sticklingar från revorna för då får man varje år nya plantor. Vad jag har förstått så ger en planta jordgubbar bäst skörd i cirka 3-5 år, sedan behöver de förnyas.Hille är en riktig bärkille, han brukar länsa trädgården på allt ätbart så man får vara snabb om man ska hinna få något! Har sett att han redan varit och provsmakat en grön jordgubbe men den var nog inte så god.. =)
Tänkte snart köpa lite smultron och sätta vid hans lekstuga, det är ju något alla barn gillar att plocka och äta tror jag!

Ha en fin helg!
Här vankas det grillning med goda vänner ikväll, sedan blir det fortsatt arbete på hemmaplan kan jag tänka mig, behöver även få iväg lite dopinbjudningar.. Känner på mig att denna helg kommer att gå lika fort som de brukar göra!

Kram Malin

2 kommentarer:

 1. Hej Malin!

  Ni är så bra på att fixa och greja hemma!
  Blir så fint med allt!
  Tur att klematisen uppstod:) Nu ser den ju ut att trivas bra. Vår klematis har vi under ett träd. Den är jättefin men tyvärr har lössen som angripit trädet även gett sig på klematisen. Men tror den klarar sig ändå:)

  Ha en bra helg nu!

  Kram Sofi

  SvaraRadera
 2. Hej där!
  Samma här, trodde hoppet var ute, men icke:) It's alive:))
  Sååå fint med blir med all stenläggning!!!
  Ha de gott!
  Kram Anna

  SvaraRadera