torsdag 16 februari 2012

Mitt favoritrum!?!

Matplatsen i vårt vardagsrum är nog ett av de rum jag gillar mest i huset. Rummet är alltid ljust då det kommer in ljus från tre olika håll (väst, syd, öst), de mesta av mina favoritgrejer finns här och det är lätt att förändra rummets utseende med nya blommor och detaljer på skänken och bordet. Rummet ligger i anslutning till vårt teverum där även kakelugnen står, så detta är ett väl använt rum och inget undanskymt "finrum".


Ljuskronan nedan är från Ikea, den är bra på så vis att man antingen kan tända ljus i den eller tända lamporna i den (eller både och!).


Vi har gjort ett eget bord och runt detta ställt olika stolar (det finns 2 stolar av varje sort), stolarna på gavlarna med hjärtan på är min favorit! Vissa stolar har jag fått av mina föräldrar, andra är inhandlade på loppisar. Alla stolar är målade i samma vita nyans och har fått vita mjuka stolsdynor. Vita stolsdynor är snygg men inte alltid praktiskt.. Tur att det finns tvättmaskin och galltvål! =) Bordet var från början ett fyrkantigt blått bord som vi förlängde för att få plats med tre stolar längst långsidan, sedan  målades stommen vit och så la vi på en ekskiva som vi har vitlaserat lite. Bordet behöver behandlas igen, denna gång tänkte vi lägga på vit dekorvax och sedan ett lager hårdvaxolja på.


Just nu står det pärlhyacinter på bordet, de växer hej vilt under kupan som jag nog får ta av nu!Rummet har fler favoriter som t.ex. fotogenlampan, skänken och fönstret, dessa kommer kanske i ett senare inlägg! 

Idag har jag och sonen Hilmer varit på babysim vilket vi är varje torsdag. Det är härligt att få plaska och leka tillsammans och enligt instruktören är det viktigt att busa och fjanta sig med barnet i vattnet så mycket som möjligt, så man får försöka släppa sina hämningar! 

Just nu ligger sambon på knä i Hilmers rum för att lägga på sista lagret olja på golvet, sedan är det helt klart!  Jippi!!!! Bilder kommer när rummet är helt färdigt! Det som saknas gällande inredningen är en hylla från Ikea samt en tallrikshylla som jag hade tänkt att sambon kunde få snickra ihop någon gång när han får tid över.. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar