söndag 26 februari 2012

Vårprojekt!

Oj vilken härlig helg! Solen skiner, pelagonierna är hämtade från sin vinterförvaring i källaren, min far har blivit firad 60 år, garderoben har fyllts på med lite nya plagg och nya stövletter har inhandlats då klacken gick sönder på de tidigare.


Vårens främsta projekt är att börja med husets utsida, och det finns att göra... Till att börja med ska vi göra om balkongräcket som idag mest liknar ett tråkigt plank.. Jag hade tänkt ett vitt (givetvis) där brädor i olika bredd varvas för att få ett fint mönster. Nedan kan ni förresten se hur huset såg ut när vi flyttade in, vi har lagt om taket (vilket inte syns..) och målat om kring fönstren.

Efter fönstermålning
Före fönstermålning
Även groventrén behöver rustas upp och framför allt barnsäkras! Jag har mardrömmar om att något barn går igenom det glesa räcket och ramlar rakt ner i kallartrappan.. Såg i en tidning en bild på en trappa med sittbänk och tyckte att det var snyggt. Vi funderar även på att bygga över något slags tak.. Ideér och synpunkter mottages tacksamt!!


Här ser ni hela husets sida där groventrén finns. 
Vi behöver även byta ut några fönster, sätta på markiser på vissa ställen då det annars blir fruktansvärt varmt inne i våra sovrum, anlägga nya gångar och rabatter, bygga ny stor altan, byta ut  det tråkiga staketet mot en häck osv osv...

Jag förstår nu de som säger att man aldrig blir klar med ett hus! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar