onsdag 11 april 2012

Välkommen upp, nu blir det bildkaskad!

Tänkte visa lite före/efter bilder från vårt allrum/hall på övervåningen. Varnar för att det kan lite ett något rörigt (och långt!) inlägg..

Trappan har slipats och behandlats likadant som golven på övervåningen. Ledstången har målats ljust grå.

Gulnad furutrappa och fräcka tapeter, yammi yammi!!..

 De gröna tapeterna har ersatts av pärlspont och den oranga tapeten har ersatts av en grå tapet.
Det är endast på väggen vid trappan och på väggen vid balkongdörren, som vi har den mönstrade/randiga gråa fondtapeten, övriga väggar har en helgrå tapet. Tapeterna kommer från Borås Tapeter.

Så här ser det ut nu när man kommer upp från trappan! 


Nedan kan ni se hur det såg ut innan renoveringen. Vi har alltså satt igen dörröppningen, där står nu det vita skåpet. För att komma åt rummen längst in i huset har vi tagit bort vindstrappan som är vid sidan av skrivbordet nedan.Mellan det vita skåpet och murstocken (se bild nedan) står skrivbordet som ni ser på bilden ovan. Murstocken var för övrigt full av tapet och det hade varit ett hästjobb att få bort allt detta så istället har jag och Petter själva gjort en "fuskyta" på murstocken då jag inte ville tapetera den. Vi la på sandspakel i vilken vi sedan stått och repat och skrapat innan det målades vitt. Givetvis ristade vi även in våra namn och årtalet.. =) Har tyvärr inte lyckats få någon bra bild av murstockens struktur så ni får hålla till godo med att se den på håll..Rummet till höger om trappan har tagits bort för att få ljus i trappan och skapa yta för ett allrum på övervåningen. 
Helt färdiga är vi då inte, men nästan! Det saknas "hatt" till trappräcket, tv-bänk och ett soffbord.. Jag vet vad jag vill ha och har lämnat önskemålen till sambon som ska snickra till detta, men det är lite andra saker på listan som ska göras först..


Elementen är borttagna från övervåningen då vi nu har golvvärme. Vi har lagt ett massivt obehandlat furugolv som vi har behandlat med vitpigmenterad olja samt hårdvaxolja. Balkongdörrarna och fönstren på övervåningen är inte målade än.. Behöver kanske inte göras eftersom vi nu ska börja byta ut fönstren.. Rummet som skymtas rakt fram är vårat sovrum, det gränsar till Hilmers rum.


Huset var tidigare ett tvåfamiljshus vilket troligtvis har medverkat till denna konstiga planlösning där man måste gå genom ett rum för att komma till nästa bland annat.. Planlösningen har nu blivit luftigare och öppnare och hela övervåningen är ljusare nu när dagsljus kan mötas från flera håll. Det är dock samma antal sovrum på övervåningen som tidigare, vi har bara stuvat om rummen lite kan man säga!


Summering av vad vi gjort på övervåningen:
* Ändrad planlösning 
* Nya tapeter
* Pärlspont i taket
* Nytt golv med golvvärme
* Nya lister och foder
* Nya dörrar

Till er som är kvar och inte har slutat läsa detta kilometerlånga inlägg vill jag önska en god fortsättning på kvällen! Nu ska jag gå och ta ett glas körsbärssaft som svärmor har gjort, det är nog min favoritsaft jämte rabarbersaft.. Tack förresten svärmor för dina goda safter och sylter!!


5 kommentarer:

 1. Ja tänk vilken fantastisk skillnad det blev! Det har ni gjort riktigt bra :)

  SvaraRadera
 2. De har blivit så fint vännen..hade nästan glömt av hur de såg ut innan ni började..kul i se kort från då och nu...
  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Jättefint. Vilken skillnad! Bra jobbat :)

  Jenny

  SvaraRadera
 4. Superfint, håller med Elin, man har glömt hur det såg ut för inte så längesen.. Vilken skillnad! Såg att du ringt förut, kom hem sent från jobbet idag så vi får höras imorgon.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag såg din gråa tapeten du har i trapphuset på bilden här ovan. Har du artikelnumret på den?

  Hälsningar
  Madelene

  SvaraRadera