måndag 16 april 2012

Vårt nya badrum

När vi flyttade in i huset var toaletten på övervåningen ganska nyss renoverad. Men eftersom det bara fanns dusch i källaren bestämde vi direkt att vi behöver ett ordentligt badrum på något av boningsplanen och så fick det bli! Toaletten på övervåningen hade två dörrar, mycket opraktisk, och eftersom vi ändå ville ändra planlösningen på övervåningen så passade vi på att använda lite yta från det intilliggande rummet för det nya badrummet.

Så här såg toaletten ut när vi flyttade in;


Dörröppningen, in till det gröna rummet rakt fram, sattes igen. Ny ingång till badrummet gjordes intill murstocken, alltså där golvplankorna slutar. Den tidigare toaletten var mellan fönstret och den vit/svarta väggen, det nya badrummet är utökat till ungefär där kofoten står. 


Välkommen in!! Nu står jag i dörr öppningen och tar kort. Badrummet är nu cirka 10 kvm. Rakt fram har vi en takdusch. Shampoflaskor och liknande står i en inbyggd hylla som vi har gjort i väggen mot badkaret, praktisk och skönt att slippa ha dem stående på golvet. 


Just nu har vi ett stort skötbord på badkaret som sambon har gjort. Hade tänkt vänta med att visa badrummet tills att vi plockat bort detta men så tänkte jag om, det är ju så här det ser ut och då får jag ju visa det! Sonen har i alla fall älskat att ligga på skötbordet, det var här han gav oss sina första leenden.


Nedan ser ni ett gammalt bakskåp. Det är fullt med fack för att kunna ställa plåtar med bröd som ska jäsa. Fungerar utmärkt med handdukar i också! Handdukstorken är från LVI och tvättkorgen från EM.


Skåpet var från början grönt men har målats och "skafts" av svärfar för att få rätt lock.


Kommoden, som står direkt till vänster om ingången, kommer från Ikea, jag gillar det stora handfatet (och priset!). 


Blandaren kommer från Mora och heter Mora Classic. Sambon vägrade en blandare med tvåhandsvred så detta var vår kompromiss.. 


Spegeln är köpt på ÖB av alla ställen! Den inhandlades långt före badrummet var klart. Härligt med lite "krusiduller" eftersom allt annat i badrummet är ganska stramt.


För att undvika massa hål i kaklet så satte vi våra krokar på en bräda (tillverkad av svärfar) och fäste sedan brädan i fogen. 


Där var visningen slut! Men vill ni se ett liknande badrum får ni kika in hos Annas skattkammare. Hon är en vän till mig och vi har i många fall väldigt lika smak, vi lyckades nämligen (ovetandes av varandra) att välja samma kakel, klinkers, kommod, spegel och blandare till våra badrum!! =)

I helgen har vi fått klippt granhäcken (vårt gamla kvarter är invaderat av granhäckar!). Var även över hos grannarna och spanade in deras underbara trädgård, den är verkligen inspirerande! De har en sluttningstomt i söderläge, från början var trädgården så överväxt att de inte ens såg vad som fanns i den, de hittade bland annat ett hönshus bland allt sly. Idag har den lummiga trädgården underbara rabatter som slingrar sig ner längst hela tomten med mycket pioner och perenner. De har även anlagt en damm och ett vattenfall. De  har gjort allt arbete själva men har fått hjälp med en grovplanering. Jag och sambon har också starka planer på att kalla in någon som kan hjälpa oss göra en plan för trädgården, har man bara fått en ordentlig plan är det ju sedan lättare att göra lite varje år tills man har fått den trädgård man vill ha.
I övrigt har det inte hänt så mycket i helgen då sambon var iväg på herrklubb och fotbollsmatch, själv hade jag tjejerna hemma på mat. 

Imorgon kommer föräldragruppen hem till mig, alltid roligt att träffa dem! 

Ha det gott!!


1 kommentar:

 1. HJÄLP vad fint! Och stort!!
  Helt underbart. Och skötbordet var ju också helt perfekt.
  Jättekul att få se före och efter.
  Kram kram
  Susanne

  SvaraRadera